IFK vände 0-3 till 6-4 med en man kort i hela 80 minuter

1924 supportrar hade samlats på ett kokande Skarpe Nord för att se kvalseriens
två obesegrade lag göra upp. Gripen startade bra med högt tempo och ett
passningsspel av klass. IFK hängde inte riktigt med i svängarna och efter 2.25
gör Jonas Pettersson 0-1 efter en fin lyra men IFK försvarar sig dock förtjänstfullt
även om Gripen virvlar runt lite för lätt. 9.50 in i matchen tar IFK's Simon Stenvall
till ojusta metoder och fäller Joakim Berglund på IFK planhalva och domaren bedömer
det som grovt och Simon för rött kort och får lämna planen för denna gång. 80 minuter
kvar av matchen blir en tuff resa med Simon borta. Gratjov får dock iväg en rökare som
går tätt utanför i 12 minuten. 17.20 gör dock Gripen 0-2 genom, än en gång Jonas
Pettersson och minuterna senare gör Alexander Mayborn 0-3 efter en retur från
Ewerstein på en hårt skott. Lite tungt kändes det men hoppet tändes i 29 minuten
då Håkan "Hogge" Olsson klämer in en hörna, trots Gripens taktik att stå kvar på linjen.
En taktik som dock var framgångsrik då inga fler mål kom på en hel drös av hörnor.

Halvtid 0-3

I andra halvlek kommer IFK ut som ett nytt lag och började ta för sig och åka
skridskor på sedvanligt sätt och 50.30 sätter Lindberg reduceringen till 2-3
efter att fått ett smörpass av Nordén och snirklat sig förbi några Gripare. Fem
minuter senare har Gratjov fått upp ångan rejält och tar sig förbi alla Gripare
men Bridholm gör en prakträddning till en resultatlös hörna. Ikväll var det också
målvakternas kväll då även Ewerstein visade mycket stort målvaktspel. Kvitteringen
fixar än en gång firma Lindberg-Gratjov och det börjar med att Gratjov flåsar fram i
100 knyck och passar härligt till skyttekungen Lindberg som inte gör något misstag,
vad händer egentligen?? IFK är ju en man kort och Gripen kommer från elitserien,
sån´t här skall inte kunna hända men idrotten är inte alltid logisk. IFK har nu härligt
flyt med fart och fläkt och om inte Gratjovs rökare i 73 minuten gått utanför vete katten
vart det skulle slutat. Istället vänder Gripen spelet och Jonatan Rask får en drömträff i
Ewersteins högra kryss och den stora Yellow Frontklacken jublar och förväntar sig
att nu kommer det mera. Men si det ville inte IFK. Minuten efter kvitterar IFK genom
än en gång av Lindberg. Två minuter senare kommer Gripens mentala fall. Jonas
Petterssom blir helt frispelad med Ewerstein som gör årets räddning, flaxade till och
tog bollen från en snopen Jonas. "Nu är det slut" som man säger i "fem myror är fler
än fyra elefanter". 5-4 till IFK gör Jakob Jenefeldt efter smörpass av Lindberg och i 88
minuten punkter Lindberg matchen genom sitt för dagen fjärde mål. Det är slut och
IFK har vänt 0-3 till seger med 6-4. RESPEKT!!

Detta var IFK´s kväll totalt sett. En lagmoral utöver det vanliga knäckte Gripen och de
har en del att fundera på inför returen på onsdag. Frågan är om IFK är så här bra eller
om Gripen inte tog matchen på fullt allvar. På onsdag får vi se vad IFK kan göra på