Andra backen för Stars!

Leksand Stars förstärker sin backbesättning!

image66


Libor Procházka klar för Leksand
2007-05-03 20:08

Den trettiotreårige meriterade och defensivt skicklige backen skrev på torsdagen på kontraktet som gör honom till Leksands andra nyförvärv inför den kommande säsongen.

- Det är en spelare med mycket fina ledaregenskaper och karaktär som vi med glädje hälsar välkommen till LIF.

De senaste två säsongerna har den tjeckiske landslagmeriterade backen tillhört Skellefteås organisation där han varit med om att både föra upp laget till och försvara en plats i Elitserien. Nu blir det dock en flytt söderut och ny klubbadress blir alltså tidigare kvalseriemotståndaren Leksands IF.

Procházka debuterade i svensk ishockey redan säsongen 97/98 då han värvades till AIK som ett defensivt komplement till sin gamla barndomskompis Pavel Patera. Säsongen därefter återvände han till Tjeckien där han krönte året med att vara med om att ta guld i både VM och OS.

Förutom en säsong i AHL så har Procházka varit tjeckisk ishockey trogen fram till de senaste två årens sejour i Skellefteå. Han har kanske inte utmärkt sig i det offensiva spelet utan snarare som en hårt arbetande spelare som alltid gör sitt bästa för laget. Man kan närmast beskriva honom som en lagmedlem som sällan gör en dålig match och alltid spelar med en hög lägstanivå. En beskrivning som Leksands sportchef håller med om:
- Han har som statistiken visar en gedigen och skarp karriär inom ishockeyn och var en av de tongivande i laget när Skellefteå gick upp och även under förra säsongen i Elitserien.

Libor Procházka har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över den kommande säsongen med option på ytterligare ett år och han ansluter till truppen i början av oktober enligt ett så kallat artistkontrakt.

FAKTA ? Libor Procházka
Född: 25 april 1974 i Vlasim Tjeckien
Längd/vikt: 185 cm, 85 kg
Skjuter: Höger
Moderklubb: HC Kladno
Draftad: 1993:245 av S:t Louis Blues
Andra klubbar under karriären: AIK, Trinec, Karlovy Vary, Sparta Prag, Plzen, Skellefteå
Meriter:Med både guldmedalj i olympiska spelen och i VM så tillhör han Tjeckiens gyllene generation som skördade stora framgångar säsongerna 97-99. Han är för övrigt inte bror med namnen Martin Procházka som spelade i AIK säsongen innan Libor kom dit.

Statistik från eurohockey.net

Statistik från eliteprospects.com

Leksand har i och med värvningen av Libor Procházka just nu sju ordinarie backar och en juniorspelare i den defensiva laguppställningen.


Imorgon blir det en bra bloggdag.... 
Kram Martin

© Gustafsson produktion [ 2007 ]


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback