Måndags Receptet

Det var så länge sen jag åt detta gamla hederliga bakverk.
Kan ni inte baka detta recept och se om det är gott. Vill ni får ni
gärna bjuda på en smarrig...
Kokosmums
Kokosmums, även kallade Gräddbullar
Riktiga mumsbitar som du enkelt gör själv.
Tid: 3 timmar
20 st
Du behöver:
- 4 ½ dl strösocker
- 3/4 dl florsocker
- 1 äggvita
- 1 ½ dl kallt vatten
- 1 ½ msk gelatinpulver
- 1 ½ dl kokhett vatten
- Strössel:
- 1 ½ msk kakao
- 4-5 dl kokosflingor
Gör så här:
Blanda strösocker, florsocker, äggvitan och det kalla vattnet i en skål. Rör ut
gelatinpulvret i det varma vattnet och tillsätt detta till sockerblandningen.
Vispa allt med elvisp ca 25 minuter. Idealiskt är en elvisp med roterande bunke
som då sköter sig själv.
Blanda kokos och kakao. Strö ut en del av det som ett täcke i en rektangulär form ca 20x30 cm.
Häll smeten i formen och strö över så mycket strössel som fastnar. Spara övrigt strössel.
Låt smeten stå kallt tills den stelnat, ca 2 timmar.
Skär smeten i rutor, ca 4x5 cm. Doppa snittytorna i resten av strösslet så att bitarna är helt
täckta med strössel.
Förvara dem svalt.
Kommentera gärna, men bjud alltid....
Martin
T
H
E
G
U
I
D
E
-- Din Guide till Världen!!
Jag har bakat sådana "munkar" jättegoda =) men viktigt att vispa i trettio min så dom blir riktigt fluffiga, sen kan man inte sluta äta dom, bara smälter i munnen *mmmmm*