Nykär

                      image189
Bild: Maias hemsida

                                             
http://www.maiahirasawa.com



Maia Hirasawa
Från Hello Saferides alltiallo, till att bli sagd akts förband, via inrättande som landets nya indieälskling, till 2007 års mest efterlängtade popdebut stormar Maia Hirasawa in i det svenska folkhemmet och slår upp alla fönster på vid gavel. För en frisk fläkt är hon verkligen, denna enastående talangfulla månginstrumentalist i sina sena tjugo.

Med inspirationskällor som Rufus Wainwright och Ben Folds, meriter som Ted Gärdestad-stipendiet samt att hon vunnit Roland/SAMIs tävling om Sveriges bästa osignade artist i bagaget tillsammans med otaliga spelningar och stor scenvana är Maia Hirasawa en fröjd, inte bara på sin fantastiska debutskiva ?Though, I?m just me? (Razzia Records), utan även live där hon inte lämnar någon oberörd.

Med samma oemotståndligt sprudlande, medryckande och soliga sätt som artister som Håkan Hellström och Jens Lekman besitter, dansar Maia Hirasawa rakt in i allas våra hjärtan där hon lekande lätt etsar sig fast. Det dras ofta paralleller mellan denna halvjapanska Sollentuna-virtuos och Regina Spektor men sanning att säga svänger pendeln närmare briljanta Fiona Apple med sina fantasifulla melodier, och rent röstmässigt låter Maia som en mindre pretentiös, men mer glad och innerlig Björk fast med mycket större röstspann. Men i grund och botten är alla liknelser och försök att måla in Maia Hirasawa i ett fack rent ut sagt värdelösa, för ingen, absolut ingen, låter som Maia.

Utöver en fantastisk närvaro, en röst som inte går av för hackor, exceptionella och oefterhärmliga melodier arrangerar, producerar och spelar även Hirasawa in allt sitt material själv i sin lägenhet i Sollentuna. Med hjälp av vänner och bekanta bygger hon sina hejdlösa popslott, sten för sten och bit för bit, med familjens handklapp, vännernas körer och diverse gästspel formar hon sina energiproppade låtar till popens åttonde underverk.

                       image190


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detta albumet skall är verkligen värt att köpa, lyssna på den underbara balladen Gothenburg !

Kär i musiken & stilen...

Martin


Kommentarer
Postat av: Jeanetthe

Visst är hon bra. Hennes låtar går varma på min mp3.... Speciellt Gothenburg :)
Tack för att jag fick hänga med på boxningen idag. Det var jättekul. Vart lite nervig o så innan. Men kul som attan var det.
Tack för idag.
Hörs i veckan!
Kram / Jea

Postat av: Gustafsson

Du är alltid välkommen Jeanie...
Kram M
Ps. Sushi´n var kanon

2007-06-27 @ 22:46:00
URL: http://solviken.blogg.se
Postat av: Jeanetthe

Träningsvärken börjar smyga på.... hehehe
Asgött!
Ha det bäst, vem vet, jag kanske tittar förbi ngn dag.... hehehehe
Kram / Jeanie

2007-06-28 @ 16:57:52
URL: http://www.dittkorkort.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback