Claes Dahlberg till Sjukhus

Masten gick av på Santa Maria båten i heat #3, Clabbe träffades och hamnade i vattnet.
Han fiskades upp och plåstrades om i huvudet, handen däremot var illa tilltygad.

Fick SMS från Clabbe från sjukhuset, och han mår bra men en fraktur
i handen. Nu väntar han på gips ! Hoppas att han hinner till banketten
nu ikväll.

Krya på dig Claes...

image252

www.matchcupsweden.com skriver om match om 3:e pris!

Jesper Radich bronsmedaljör i dramatisk match    

Jesper Radich (DEN) knep bronsmedaljen i Match Cup Sweden 2007. I sjutton sekundmeter och meterhöga vågor kunde han surfa ifrån svensken Mattias Rahm på den sista länsen. Strax före Radichs målgång knäcks Rahms mast i tre delar.


Publiken på klipporna sitter på första parkett när masten på Rahms Santa Maria-båt går av. Det blir en spektakulär scen. 

- Ur sportslig vinkel är det bra att masten går av när avgörandet redan är klart, säger kommentatorn Ingemar Allén.

En person i Rahms besättning fick ett jack i pannan men är vid medvetande. 


Rahm hamnade efter redan vid starten, vilket tvingade honom att köra järnet. Han kunde inte längre satsa på sitt vinnande koncept från den andra bronsmatchen, nämligen att köra säkert och inte ta några risker. Matchen var dock ganska jämn ända fram till rundningen av andra kryssmärket när Radich gör en kanonsättning av spinnakern vid exakt rätt tillfälle. Han hamnar helt rätt på en våg och kan surfa ifrån Rahm med två-tre båtlängder på direkten. Hastigheten uppskattas till tretton-fjorton knop av kommentatorerna.

- Nu blir Rahm totlat distanserad, säger kommentatorn Martin Sothell.


Radich håller alltså ledningen ända in i mål, och i ett tappert försök att hämta in danskens försprång satsar Rahm allt på ett kort på sista länsen. Båten börjar wobbla i den hårda vinden, samtidigt som spinnakerbommen vrider sig. I gippen sitter spinnakern stenhårt. Trycket blir för hårt och masten går i tre delar. Matchen är avgjord.


I de tidigare möten vann Radich den första matchen och Rahm den andra. Efter att ha misslyckats med det mesta i den första matchen ändrade Rahm allt i sitt trim. Han tog inga risker. I andra matchen tog han med det konceptet en solklar seger. Men i den sista och avgörande matchen kommer Rahm inte iväg i starten. Dansken lilgger steget före och tvingar Rahm att frångå sin taktik.


Jesper Radich har seglat oerhört stabilt i grundomgången. Han tog tretton segrar av fjorton möjliga. Utan tvekan är han ett av de största namnen i Matchracingvärlden.





Go natt vänner


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback